Serivs Televizora

Servis LCD, LED i Plazma televizora

Radimo servis svih modela televizora, i sve tipove kvarova na njima.

Jedan od čestih problema kod televizora je neispravnost neke od ploča, koje u većini slučajeva uspešno popravljamo, u manjem broju slučajeva gde popravke nisu moguce radimo zamene kompletnih ploča.

Na lageru posedujemo nove i originalne delove za većinu TV ploča, što nam daje mogućnost brze popravke. Takođe posedujemo i dosta originalnih ploča na lageru. Ukoliko nemamo neki deo na stanju uvek postoji mogućnost da se isti poruči od proizvođača.

-Naponska ploča (power board), najčešće nastradaju usled strujnog udara i sličnih problema, u većini slučajeva uspešno se servisiraju osim u slučaju većih oštećenja na stampi.

-Osnovna ploča (main board), najčesci problemi usled pregrevanja ili ostećenja od eksternih uređaja, kablovski uređaji, STB uređaji, ruteri i sl. Kod njih uspesno menjamo sve SMD i BGA elemente. Zamena TV procesora, HDMI kontrolera, Audio cipova, flash EMMC i NAND cipova. Posedujemo opremu za uspesno programiranje svih memorijskih cipova. Uspešno rešavamo probleme, resetovanja i gubljenje zapamćenih programa. Ukoliko se TV upali i stoji znak proizvođača ili se resetuje ubrzo po uključivanju, smrzavanje slike, neispravnost SMART funkcija i sl…

-Tikon ploče, ukoliko su loše boje, zasićenost boja, gubljenje pojedinih boja ili izostanak kompletne slike.

-Inverter ili LED driver ploce, u slučaju da TV radi, čuje se norman zvuk ali nema slike na TVu ili je jedva vidljiva. Radimo zamenu CCFL trafo, power elemenata, regulatora osvetljenja i sl..

Servis LED pozadinskog osvetljenje

LED televizori su naslednici LCD televizora, uveli su na tržište ekspanziju jeftine TV uređaje. Zamišljeni su da budu dosta jeftiniji od prethodnika i dugotrajniji, međutim nisu se pokazali izdržljvi u praksi. LED televizori za rasvetljavanje slike koriste LED diode ili ce ostaviti tamne fleke na ekranu. Najčešći simptom neispravnosti samih dioda je: čuje se zvuk ali nema slike ili je jedva viljiva u pozadini, tamniji delovi slike, isijavanje belih krugova, ili čak i slika koja dobija plavu nijansu (posledica sagorevanja dioda)…

Postoje više metoda za popravku a mi radimo i preporučujemo samo jednu a to je zamena kompletnog pozadinskog osvetljenja. U mnogim servisima ponudiće zamenu pojedinačne diode ili nastradalog segmenta, zašto to nije dobra opcija? Navešćemo nekoliko razloga.

-Sve diode imaju radni vek, sve diode su radile ravnomerno i uskoro postoji velika šansa da nastrada neka druga.

-LED diode vremenom gube na snazi i kvalitetu osvetljenja, zamenom jedne novom, druge postaju tamnije i na taj način dobijate svetlije krugove.

-Reparacijom dioda, produžujete na kratko radni vek televizora i moraćete da ponavljate postupak u bliskoj budućnosti.

Mi našim klijentima uvek nudimo najbolju opciju za servis uređaja, tako i u ovom slučaju, popravku pozadinksog osvetljenja radimo isključivo zamenom kompletnog seta. U ponudi imamo zamenske i originalne setove za reparaciju pozadinskog osvetljenja. Većinu setova već imamo na stanju i samim tim moguća je popravka u veoma kratkom vremenskom roku.

Radimo sve modele televizora koji mogu da se nađu na našem tržištu:

Samsung, LG, Sony, Vivax, VOX, FOX, Adler, Hitachi, JVC, Philips, Sharp, Toshiba, Telefunken